English English

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

5. Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Trakya'nın Geleceği Sempozyumu

Tanıtım

Sempozyum Teması

 

Sürdürülebilir kalkınmanın temel dayanağı, üniversitelerin ortak akıl, etkileşim, işbirliği başlıkları çerçevesinde sürdürülebilir bölgesel kalkınma adına gerçekleştirdikleri projeleri, analiz ve sentezleri olup, yarattıkları etki sadece bulundukları kendi bölgeleriyle sınırlı kalmayıp yakın coğrafik bölgelere de hızla yayılmaktadır. Üniversitelerin hem dünyadaki gelişmeleri takip ederek küresel normlu bir üniversite olmak, hem de bölge ile işbirliği içerisinde olarak, bölge sorunlarına odaklanmak gibi bir misyonları bulunmaktadır.

 

Güney Marmara ve Trakya bölgelerinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak üzere akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeylere taşımak amacıyla 2012 yılında kurulan Trakya Üniversiteler Birliği halihazırda bölgede bulunan 5 saygın üniversite ile varlığını sürdürmektedir. Temel misyonu; bölge kalkınmasından ülke kalkınmasına katkı sağlamak başta olmak üzere akademik camianın bulunduğu yöreye çeşitli yönlerden destek olmak olan Birlik kapsamında, üye üniversiteler arasında ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokolleri oluşturulmakta, araştırma laboratuvarlarıyla ortak kullanım çalışmaları yürütülmekte ve diğer sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi adına her yıl çeşitli adımlar atılmaktadır.

 

Trakya Üniversiteler Birliği Trakya bölgesinde yer alan üniversiteler arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla 2012 yılında 4 üniversitenin katılımıyla kurulmuştur. Birlik şu anda 5 saygın üniversite ile varlığını sürdürmektedir. Trakya Üniversiteler Birliğinin temel amacı, Trakya ve Güney Marmara bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak üzere akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeylere taşımaktır. Yanı sıra, Trakya Üniversiteler Birliği üye üniversiteler arasında ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokollerinin kurulmasında, araştırma laboratuvarlarının ortak kullanımında ve diğer sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde öncü olma misyonunu da üstlenmiştir.

Günümüzde üniversiteler; bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden olup, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleri ile değil, yenilikçilik kapasiteleri, bölgeleri analiz eden çalışmaları ve bulundukları şehirlere yaptıkları bilimsel, sanatsal, kültürel katkılarla, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan, bölgesel gelişmenin ve ulusal kalkınmanın en önemli aktörleri arasında yer almaktadırlar.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, Trakya Üniversiteler Birliğinin kuruluşunun 10. yılında sizleri 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde Çanakkale, Türkiye'de düzenlenecek olan 5.Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Sempozyumu'na katılmaya davet ediyoruz.

 

Trakya Üniversiteler Birliğinin kuruluşunun 10. yılında 12-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi dönem başkanlığında gerçekleştireceğimiz 5.Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Sempozyumu'nda Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Özel Sektör, Kamu Sektörü ve Girişimcilerin çalışmaları yer alacaktır.

 

Sempozyuma gönderilen tüm özetler hakem süreçlerinden geçecek ve hakem değerlendirmeleri doğrultusunda sözlü sunum olarak kabul edilecektir. Sempozyumda sunulan bildirilerin hepsi kongre özet kitapçığında basılacaktır. Ayrıca sempozyuma gönderilen tam metin bildirilerde yazarlara ISBN numarasına sahip bildiriler kitabında veya makale olarak yayın seçenekleri sunulacaktır.

Sempozyum dili İngilizce ve Türkçedir. İki dilde de gönderiler ve sunumlar yapılabilecektir.

Sempozyumumuza katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Saygılarımızla…

 

Prof. Dr. Okhan AKDUR

ÇOMÜ / Rektör Yardımcısı

Düzenleme Kurulu Adına